Vad är StreamServe?

 • Doctricks hjälper er att ta kontroll över kundkommunikation och kundupplevelser med OpenText StreamServe Customer Communications.

  StreamServe arbetar med alla typer av kundkommunikation, från ett unikt kundbrev från kundcentret till stora utskicksvolymer som fakturering eller kontoutdrag. E-post och SMS kan också skapas och kombineras med elektroniska portaler som ”mina sidor” där digitala kopior av dokumenten kan nås dygnet runt.

  Med hjälp av StreamServe kan ni lägga in dynamiskt och tidsbegränsat innehåll för att skapa marknadskampanjer, erbjudanden eller svar på återkommande frågor. Med detta bygger ni en närmare relation med era kunder. En bättre relation med kunder leder till nöjdare kund och möjligheten till nya affärer.

  StreamServe kan ta över utgående kommunikation från era affärsapplikationer samt kombinera det med data från CRM/BI-system. StreamServe integreras med affärssystem som SAP, IFS, M3, JEEVES, VISMA, AX, NAV och många egenbyggda applikationer. StreamServe kan också användas som en molnbaserade tjänst.

 • Doctricks är din StreamServe-konsult.

  Doctricks hjälper er att få kontroll över kundkommunikationen med StreamServe.

Ett vanligt problem med dokumenthanteringen hos företag och organisationer är bristen på möjligheter att kunna bygga, administrera och styra kundkommunikationen i den löpande verksamheten. Ofta tillhör såna ändringar och justeringar inte vardagen utan kräver insatser av tekniska specialister från IT-sidan. Doctricks hjälper er att få ut mesta möjliga nytta från en StreamServe-implementation. Moderna dokumentsystem ska öka försäljningen, kundlojaliteten och reducera kostnaderna för printshophantering och inte minst er miljöpåverkan.

Ni kan använda StreamServe för att:

 • Engagera era kunder – ge dem personligt relevant information vare sig det är i en-till-en-kontakter eller större volymer i massproducerade dokument.
 • Förenkla och automatisera dokumentutformning och hantering – effektivisera dokumentrelaterade affärsprocesser för att sänka kostnader och öka hastigheten i hanteringen.
 • Makt åt användarna – era medarbetare får praktisk kontroll över de dokument och utskick som de behöver för att driva verksamheten, ni behöver inte blanda in IT-avdelningen varje gång ett dokument ska ändras.
 • Effektivisera affärsprocesserna – vare sig det handlar om att kommunicera med kunder eller leverantörer, interna dokumentflöden eller underlätta betalning och intäkter.

Exempel på lösningar vi på Doctricks har levererat:

För en kund i finansbranschen används StreamServe för att skapa avtal med dynamiska layouter baserade på slutprodukt och mottagare. Dokumenten kan innehålla e-signeringsfunktioner för att lätt kunna skrivas under av kunder när dokumenten presenteras av en försäljare via en surfplatta.

En av våra kunder i telecomsektorn utnyttjar StreamServes höga prestanda till att producera välkomstbrev, avtal, månadsfakturor och påminnelser samtidigt som e-post- och sms-notifikationer på saldo skickas från systemet.

Inom tryckindustrin/printshop har vi en kund där StreamServe används till samkuvertering, optimering, OMR, bilageval, tekniska konverteringar vid tryckoperationer på ark, rulle och som kuverteringsprocessor.