Project Manager – Nicolas Blanluet  

sep 18, 2024

Spännande nyhet! Vårt team växer igen!

Vi är glada att välkomna Nicolas Blanluet, vår nya projektledare, till teamet. Hans kompetens och expertis kommer garanterat att bidra till vår fortsatta framgång.
Vi ser fram emot att uppnå fantastiska resultat tillsammans. Välkommen ombord, Nicolas!

Vad inspirerade dig att satsa på en karriär inom projektledning?
Jag såg inom projektledning en möjlighet att arbeta med utmanande, gränsöverskridande frågor (precis som jag tidigare gjort i min akademiska karriär inom områden som miljö, jämställdhet och migration).
Jag drivs också av tillfredsställelsen av att uppnå tydliga och ambitiösa mål som ger konkreta och användbara resultat för kunderna.
Lika viktigt är det att arbeta i ett bra team, ha meningsfulla kontakt med intressenter och dela erfarenheter och idéer. Det är denna dynamiska miljö som driver oss att leverera vårt bästa arbete.

Vilka färdigheter anser du vara viktigast för din nya roll?
I min nya roll är flera nyckelfärdigheter avgörande.
Den första är att ha en bra förståelse för helhetsbilden av projektet och kundens behov. Detta gör att jag kan rikta teamets insatser mot de önskade resultaten och leverera förväntade lösningar.
Tålamod och empati är också viktiga, eftersom de hjälper mig att hantera utmaningar och bygga bra relationer med kunderna.
Nyfikenhet spelar också en stor roll eftersom kontinuerligt lärande och innovation hjälper mig att utforska nya idéer, förbättra processer och anpassa mig till förändrade projektkrav.

Hur kommer din bakgrund inom statsvetenskap att hjälpa dig i projektledning?
Min utbildning inom statsvetenskap kommer att vara till stor nytta i projektledning, eftersom den har lärt mig att närma mig problem ur ett tvärvetenskapligt perspektiv. Det handlar om att analysera komplexa system från olika synvinklar, genom att inkludera ekonomiska, juridiska och sociala aspekter. Detta gör att jag kan vara flexibel och hitta innovativa lösningar för att nå projektmålen.

Hur kommer du att upprätthålla balansen mellan ditt professionella och personliga liv, med tanke på dina intressen?
Att bo utomlands har fått mig att verkligen uppskatta vikten av att vara nära min familj, särskilt under Covid-perioden. Jag har ofta möjlighet att träffa familj och vänner från mitt hemland, men det påverkar inte mitt arbetsliv. Tvärtom, det har lärt mig att planera min tid väl och vara helt närvarande i de uppgifter jag åtar mig. Jag delar också gärna mina intressen med andra – från att diskutera filmer med kollegor, besöka utställningar i Paris, gå promenader i naturen i Stockholm eller upptäcka nya platser på resor. Detta inspirerar mig både socialt och kulturellt.

Vilka filmgenrer eller filmer är du särskilt intresserad av?
Jag tittar mycket på dokumentärer om historia, samhällsfrågor eller geopolitiska utmaningar och konflikter. Inom fiktion är det alltid ett nöje att återupptäcka filmer från spänningsmästaren Alfred Hitchcock eller att upptäcka nya stilar, berättelser och världar från europeiska regissörer, från en excentrisk Pedro Almodóvar till en introspektiv Ingmar Bergman, och inte minst franska talanger som Agnès Varda eller Justine Triet.

Vi är övertygade om att Nicolas erfarenhet och unika perspektiv kommer att vara nyckelelement för att ta vårt team till nya höjder. Vi ser fram emot hans bidrag och framtida framgångar!